Situat a Pacs, al centre de la vegueria del Penedès, entre les planes de la Vallformosa per ponent, i les Clotes de Vilafranca per llevant, s'hi aixeca amb 303 metres el turó de Sant Pau. Un esplèndid mirador paisatgístic del Penedès  i els seus voltants, amb excel·lents vistes panoràmiques. 


          La principal vegetació que hi trobem, és la d’una brolla arbrada de pi blanc i alzina, combinada d’un mosaic agroforestal mediterrani, d'herbes aromàtiques. Com: la farigola, el romaní, el fonoll, l'orenga, la sajolida...

Utilitzades tan a la nostra cuina, com per a remeis casolans. 

          

         Aquestes herbes remeieres, molt utilitzades per avantpassats de la Masia els Pegats, una de les més properes a l’ermita, on a més de curacions, donaven de menjar, bon vi i dormir els peregrins que s’hi acostaven.  Des de l’any 1700 que pertany a la família Sadurní,  successors dels Casanoves de Pacs, on ampliaren la finca fins a dalt al turó.

 Aquest punt emblemàtic té molta historia. Destacaríem  les lloances al patró de Catalunya, (del 1500 al 1700) en una singular Ermita ubicada al cim. Aquesta, estava emplaçada, on ara existeix el Restaurant, de la qual encara conserva un dels capitells.

El Restaurant, el forma una construcció d'obra vista de dues plantes, equipat d'una amplia sala a la planta baixa, varies terrasses i bar de copes mirador al pis superior. Els seus exteriors enjardinats, ofereix diferents possibilitats, per calçotades o celebracions d'estiu, conservant sempre, les aromes de Sant Pau i l'hospitalitat de pagès.